Orjuna : ideologija i književnost / Ivan J. Bošković
Autor Bošković, Ivan J.
Nakladnik Zagreb : Hrvatska sveučilišna naklada , 2006
Materijalni opis 501 str. : ilustr. ; 24 cm
Napomena Str. 496: Bilješka o autoru.
Bibliografija: str. 469-482.
Predmetna odrednica Bartulović, Niko, 1890-1943 - život i djelo
Vilović, Đuro, 1889-1958 - život i djelo
Korolija, Mirko, 1886-1934 - život i djelo
Orjuna - Hrvatska
Miličić, Josip Sibe, 1886-1943 (djela)
Čičin-Šain, Ćiro, 1890-1960 (djela)
Stanojević, Branko, 1897-1921 (djela)
ideologija : književnost
hrvatska književnost - Dalmacija - 1900/1945.
Anotacija Književno-povijesna knjiga u kojoj se autor bavi kulturom i književnom poviješću grada Splita i okolice u prvoj polovici 19. stoljeća. Također, analizira utjecaj nacinalističke i orjunaške ideologije na književno djelovanje književnika "splitskog književnog kruga" između dva rata. U nastavku, autor istražuje odnos između ideologije Orjune (kratica za "Organizaciju jugoslavenskih nacionalista") i njezine književnosti na konkretnim slučajevima autora: Nike Bratulovića, Đure Vilovića, Mirka Korolije, Ćire Čičin-Šaine, Sibe Miličića. Sadrži kazalo imena.
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 953-169-134-7
Građa Knjigaknjiga
Katalog
  • Upute
Usluge
  • Moja iskaznica | Za članove
Knjige
Izbor kataloga
  • Katalog GKR-a
  • Skupni katalog knjižnica PGŽ
  • Skupni katalog sustava Zaki
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.
Impresum | Politika privatnosti