Riječ što traje : književne studije i rasprave / Ivo Frangeš ; priredili Dunja Fališevac ... [et al.]
Autor Frangeš, Ivo
Nakladnik Zagreb : Školska knjiga , 2005
Materijalni opis 513 str. : autorova slika ; 21 cm
Nakladnički niz Biblioteka Tragovi ; sv. 3
Napomena Str. 5-7: Predgovor / Dunja Fališevac i Krešimir Nemec.
Str. 439-440: Bilješka o autoru.
Str. 441-502: Bibliografija / Nedjeljka Paro.
Predmetna odrednica Frangeš, Ivo, 1920-2003 - bibliografije
Kranjčević, Silvije Strahimir, 1865-1908 - život i djelo
Ujević, Tin, 1891-1955 (poezija) - recepcija
Krleža, Miroslav, 1893-1981 (Povratak Filipa Latinovicza)
Krleža, Miroslav, 1893-1981 (djela) - stil
Andrić, Ivo, 1892-1975 (Prokleta avlija)
Mažuranić, Ivan, 1814-1890 (Smrt Smail-age Čengića) - interpretacije
Šenoa, August, 1838-1881 (Karanfil s pjesnikova groba) - interpretacije
Vidrić, Vladimir, 1875-1909 (Pejzaž II) - interpretacije
Matoš, Antun Gustav, 1873-1914 (Jesenje veče) - interpretacije
Matoš, Antun Gustav, 1873-1914 (Cvijet sa raskršća) - interpretacije
Baščanska ploča
Anotacija Knjiga književnih studija i rasprava Ive Frangeša, jednog od ponajboljih hrvatskih knjižvnih povjesničara koji je u potpunosti promjenio proučavanje hrvatske književnosti. Priređivači knjige, profesori na Odsjeku za hrvatsku književnost i jezik Filozofskog fakulteta u Zagrebu Dunja Fališevac i Krešimir Nemec, okupili su u knjizi, po njihovom sudu, izbor najboljih studija i rasprava iz velikog Frangešovog opusa. U tom je izboru pokrivena cjelokupna povijest hrvatske književnosti, od njenih početaka i Bašćanske ploče preko Marulića i Gundulića, sve do Kovačića, Kranjčevića, Tina Ujevića, Ranka Marinkovića i Slobodana Novaka.
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 953-0-50783-6
Građa Knjigaknjiga

FRANGEŠ, Ivo
Riječ što traje : književne studije i rasprave / Ivo Frangeš ; priredili Dunja Fališevac ... [et al.]. - Zagreb : Školska knjiga, 2005. - 513 str. : autorova slika ; 21 cm. - (Biblioteka Tragovi ; sv. 3)
Str. 5-7: Predgovor / Dunja Fališevac i Krešimir Nemec. - Str. 439-440: Bilješka o autoru. - Str. 441-502: Bibliografija / Nedjeljka Paro.
ISBN 953-0-50783-6


"cvijet s raskršća"
"karanfil s pjesnikova groba"
"prokleta avlija"
analiza književnog djela
analiza pjesama
andrić, ivo: prokleta avlija
baščanska ploča
frangeš, ivo -"the best of frangeš"-in memoriam
hrvatska književnost - eseji i kritike
hrvatska književnost-eseji i studije
hrvatska književnost.eseji
hrvatska književnost.književne kritike i prikazi
kovačić, ante
krleža, miroslav: povratak filipa latinovicza
marinković-ranko
marinković, ranko
marović, tonči petrasov
matoš, a. g.
matoš, antun gustav: cvijet sa raskršća
matoš, antun gustav: jesenje veče
mažuranić, ivan: smrt smail-age čengića
novak, slobodan: dvije badesse
studije-književnost
šenoa, august
šenoa, august: karanfil sa pjesnikova groba
tadijanović-dragutin
ujević-tin
ujević, tin: noćas se moje čelo žari ...
vidrić-vladimir
vidrić, vladimir: pejzaž ii
cvijet s raskršća
karanfil s pjesnikova groba
prokleta avlija
analize književnih djela, poezija
analize književnih djela
andrić, ivo
ivo andrić
antun barac
bašćanska ploča
eseji i studije
eseji
flaubert, gustave
frangeš, ivo
gundulić, ivan
hrvatska književnost
hrvatska novela
književnost
književna kritika
ante kovačić
u registraturi
kranjčević, silvije strahimir
kranjčević - pjesništvo
silvije strahimir kranjčević
kritika
miroslav krleža
povratak filipa latinovicza
marulić, marko
matoš, antun gustav
mažuranić, ivan
ranko marinković
marko marulić
cvijet sa raskršća antuna gustava matoša
matoševa djela
mažuranić, ivan - smrt smail-age čengića
zvonimir mrkonjić
novak, slobodan
povijest hrvatske književnosti
rasprave
studija
studije
smrt smail-age čengića
august šenoa
karanfil sa pjesnikova groba
dragutin tadijanović
ujević, tin
vidrić, vladimir
vidrić-vladimir, hrv. književnik (1875-1909)
vojnović, ivo
tadijanović, dragutin
hrvatski narodni preporod
maroević, tonko
andrić, ivo-književnik
gundulić, ivan- hrvatski narodni preporod
kovačić, ante, književnik-modernost
kranjčević, silvije strahimir-pjesništvo
krleža, miroslav-romani-"povratak filipa
latinovitcza"-interpretacija
matoš, antun gustav-pjesništvo-"jesenje veče"-"cvijet sa
mažuranić, ivan-"smrt smail-age čengića"
novak, slobodan, književnik
raskršća"-interpretacija
tadijanović, dragutin-pjesništvo
ujević, tin-književnik
vidrić, vladimir-pjesništvo-"pejzaž"-interpretacija
kranjčevićeva poezija
marulić-marko
riječ što traje
"smrt smail-age čengića"
andrić, i.
frangeš, i.
gundulić, i.
hrvatska knjiž.
kovačić, a.
kranjčević, s. s.
krleža, m.
marinković, r.
mažuranić, i.
novak, s.
šenoa, a.
tadijanović, d.
vidrić, v.
vojnović, i.
kritika - knjiž.
ujević, t
Katalog
  • Upute
Usluge
  • Moja iskaznica | Za članove
Knjige
Izbor kataloga
  • Katalog GKR-a
  • Skupni katalog knjižnica PGŽ
  • Skupni katalog sustava Zaki
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.
Impresum | Politika privatnosti