Prikazi, prikaze : kritike i eseji / Zdravko Zima
Autor Zima, Zdravko
Nakladnik Zagreb : Konzor , 2003
Materijalni opis 318 str. : slika autora ; 21 cm
Nakladnički niz Suvremenici
Napomena Str. 291-296: Lekcija o srodnosti / Slobodan Prosperov Novak.
Str. 301: Bilješka o piscu.
Bibliografija: str. 297-299.
Predmetna odrednica Krleža, Miroslav, 1893-1981 : Freud, Sigmund, 1856-1939
Oraić Tolić, Dubravka, 1943- (Dvadeseto stoljeće u retrovizoru)
Havel, Vaclav, 1936-2011 (Sve je moguće)
Lasić, Stanko, 1927-2017 (autobiografija)
Zima, Zdravko, 1948- (djela)
Brodskij, Iosif Aleksandrovič, 1940-1996 (Vodeni žig)
Smoje, Miljenko, 1923-1995 (djela)
Dedić, Arsen, 1938-2015 (poezija)
Tenžera, Veselko, 1942-1985 (književne kritike)
Tomić, Ante, 1970- (Što je muškarac bez brkova)
Williams, John, novinar, 1961- (Pet pubova, dva bara i noćni klub)
Tabucchi, Antonio, 1943-2012 (Indijski nokturno)
Supek, Iris, 1946- (Hope bleu)
Sabljak, Tomislav, 1934- (Rječnik hrvatskoga žargona)
Pessoa, Fernando Antonio Noguiera, 1888-1935 (djela)
Pelevin, Viktor Olegovič, 1962- (Generation P)
Novak, Slobodan, književnik, 1924-2016 (Digresije)
Naprta, Robert, 1967- (Bijela jutra)
Matoš, Antun Gustav, 1873-1914 (djela)
Manguel, Alberto, 1948- (Povijest čitanja)
Barbieri, Veljko, književnik, 1950- (Split)
Žmegač, Viktor, 1929- (Bečka moderna)
Garcia Marquez, Gabriel, 1928-2014 (Vijest o otmici)
Jakovljević, Ilija, književnik, 1898-1948 (Konclogor na Savi)
Bagić, Krešimir, 1962- (Umijeće osporavanja)
Fabrio, Nedjeljko, 1937-2018 (Triemenron)
Luković, Petar, 1951- (Godine raspada)
Pavičić, Jurica, filmski kritičar, 1965- (Nedjeljni prijatelj)
Vrkljan, Irena, 1930- (Posljednje putovanje u Beč)
Oraić Tolić, Dubravka, 1943- (Dvadeseto stoljeće u retrovizoru)
Havel, Vaclav, 1936-2011 (Sve je moguće)
Lasić, Stanko, 1927-2017 (autobiografija)
Ensler, Eve, 1953- (Vaginini monolozi)
Krmpotić, Vesna, 1932-2018 (Brdo iznad oblaka)
Cvitan, Dalibor, 1934-1993 (Privatna stvar)
Gauss, Karl-Markus, 1954- (Europski abecedarij)
Fassbinder, Rainer Werner, 1945-1982 (Gorke suze Petre von Kant)
Vladović, Borben, 1943- (Prenoćište)
Hornby, Nick, 1957- (Nogometna utakmica)
Auster, Paul, 1947- (Timbuktu)
Kureishi, Hanif, 1954- (Gabrielov dar)
Anotacija Zbirka književnih kritika i ogleda uglavnom o recentnoj hrvatskoj i stranoj književnoj produkciji. Svi su ovi tekstovi već objavljeni uglavnom u "Novom listu", te u nekim drugim časopisima. U sve je njegove tekstove utkano uvjerenje da se najdublja bit književnosti nalazi u oporbi svakoj političkoj manipulaciji, te da je upravo ta činjenica stvarni politički sadržaj književnosti. Uz književnu, ovi tekstovi nose u sebi i društvenu kritiku, a čak i životopisne pikanterije portretiranih pisaca postaju predmetom analiza i zaključaka, pri čemu autor ipak ne zaobilazi najbitnija i najkompleksnija pitanja vremena.
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 953-224-021-7
Građa Knjigaknjiga

ZIMA, Zdravko
Prikazi, prikaze : kritike i eseji / Zdravko Zima. - Zagreb : Konzor, 2003. - 318 str. : slika autora ; 21 cm. - (Suvremenici)
Str. 291-296: Lekcija o srodnosti / Slobodan Prosperov Novak. - Str. 301: Bilješka o piscu. - Bibliografija: str. 297-299.
ISBN 953-224-021-7


auster, paul
bagić, krešimir
ensler, eve
hornby, nick
hrvatska književnost.književne kritike i prikazi
kritika-književna
krmpotić, vesna
kureishi, h.
menzel, jiri
pessoa, fernando antonio nogueira, 1888-1935.
supek tagliaferro, iris
škunca, adriana
bagić, krešimir - umijeće osporavanja
brodski, josif aleksandrovič
joseph brodsky
cvitan, dalibor
cvitan, dalibor - privatna stvar
eseji
eve ensler
nedjeljko fabrio
fassbinder, r.w. - gorke suze petre von kant"
vaclav havel
hornby, nick - nogometna groznica
književna kritika (hrvatska)
književni prikazi
kritike
vesna krmpotić
alberto manguel
naprta, robert
pavičić, jurica - nevidljivi prijatelj
viktor pelevin
knjiga nemira fernanda pessoe
miljenko smoje
tabucchi, antonio
tenžera, veselko
tomić, ante
tomić, ante - što je muškarac bez brkova
irena vrkljan
vrkljan, irena - posljednje putovanje u beč
vuković runjić, milana
williams, john - pet pubova, dva bara i noćni klub
john williams
žmegač, viktor
veselko tenžera
lasić, s.
novak, s.
škunca, a.
ćosić, b.
dedić, a.
gauss, k.-m.
havel, v.
kovač, m.
kritika - knjiž.
krmpotić, v.
luković, p.
manguel, a.
menzel, j.
pelevin, v.
tabucchi, a.
tenžera, v.
tomić, a.
vladović, b.
vuković runjić, m.
williams, j.
auster, p.
bagić, k.
buden, b.
brodski, josif
boris buden
auster, paul - timbuktu
gauss, karl maria
gabriel garcia marquez
dvadeseto stoljeće u retrovizoru
cvitan, d.
andriana škunca
oraić tolić, d.
david, f.
veljko barbieri
vaginini monolozi
hanif kureishi
vrkljan, i.
fabrio, n.
barbieri, v.
supek tagliaferro, i.
žanić, i.
naprta, r.
jakovljević, i.
ensler, e.
manguel, alberto
gauss, karl-markus
paul auster
strana književnost
triemeron
književna kritika
kritika
fernando pessoa
dubravka oraić tolić
milorad stojević
pavičić, j.
hornby, n.
marquez, gabriel garcia
jakovljević, ilija, 1898-1948
fassbinder, r. w.
brdo iznad oblaka
kureishi, haniff - gabrielov dar
kušan, ivan
filip david
naprta, robert - bijela jutra
supek tagliaferro, iris - hope blue
garcia marquez, g.
sabljak, t.
smoje, m.
hrvatska književnost.eseji
fabrio, nedjeljko
dedić, arsen
ćosić, bora
generation p. viktora pelevina
borben vladović
brodski, j.
luković, petar
garcia marquez, gabriel
krešimir bagić
žanić, ivo
nick hornby
hrvatska književnost
tomislav sabljak
vuković runjić, milana - revolver
suvremeni hrvatski esej
krleža, m.
kušan, i.
žmegač, v.
stojević, m.
pessoa, f.
Katalog
  • Upute
Usluge
  • Moja iskaznica | Za članove
Knjige
Izbor kataloga
  • Katalog GKR-a
  • Skupni katalog knjižnica PGŽ
  • Skupni katalog sustava Zaki
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.
Impresum | Politika privatnosti